Kaj je Bioexo Boas

Podjetje Bioexo Boas je bilo ustanovljeno leta 2016 kot nadgradnja 10 letnega delovanja Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Bioexo boas je navdihnjeno z ljubeznijo do eksotičnih živali in ustvarjeno, da je več kot samo podjetje – to je skupnost. Skupnost, kjer se lahko ljubitelji eksotičnih živali z vseh slojev življenja združijo in ostanejo informirani z najnovejšimi trendi v plazilskem svetu, svežimi novicami, nasveti ter tudi trgovino na tematiko eksotičnih živali.

Zakaj Bioexo Boas

  Celotna storitev in delitev svojega znanja pri oskrbi eksotičnih živali

  Uveljavljenost na evropskem trgu (priznan rejec, kvalitetne živali, zdrava legla)

  Aktivno izobraževanje o novostih na področju opreme in nege eksotičnih živali prek dostopne literature, sejmov v tujini in zakonodaje

   Ustrezno okolje in stalen veterinarski nadzor živali

   Več kot 100 ponosno izvedenih dogodkov in zadovoljnih strank

Bioexo Boas sestavljava

Nika Matoh

Organizacija dogodkov

Z Nikino pomočjo je promocija preko fb profila šele zaživela, kar se pošteno pozna na številu ljudi, ki so všečkai našo stran. Tudi med samo razstavo objavlja različne vtise in obvestila. Nanjo boste naleteli na samem vhodu, saj s svojim organizacijskimi sposobnostmi ureja tudi otroške delavnice in organizira promocije po šolah.

Prijaznost
Ukazovanje
Organizacija
Slovenščina
Anglsščina
Mijavkanje

Aleš Abram

Kačonar

Soustanovitelj Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, uradni gojitelj kač ter velik ljubitelj plazilcev na splošno. Moja prava strast so rdečerepi udavi, še posebaj različne genetske mutacije - morfi, zato sem se odločil za njihovo rejo. V zadnjih sedmih letih sem se z legli uveljavil na evropskem trgu in veljam za priznanega rejca, mladiči iz moje reje pa za kvalitetne živali. V mojem domu prebivajo tudi mrežasti piton, dva indijska pitona ter več deset rdečerepih udavov.

Skrb za živali
Pisanje tekstov
Simpatičnost
Slovenščina
Angleščina
Kačščina

Pogosta vprašanja

Ne. Nobena kača ne piči, ker kače nimajo žela s katerim bi lahko pičile. Pičijo žuželke kot naprimer čebele, ose in sršeni. Strupene kače, pa imajo za to prilagojene zobe in z ugrizom vnesejo strup v svojo žrtev, vendar samo z namenom hranjenje ali pa kadar se počutijo ogrožene(obramba pred napadalci).
Vsi pajki so strupeni, vendar niso vsi človeku nevarni. Pravzaprav je v naši okolici izredno malo človeku nevarnih pajkov. Pajki potrebujejo strup, da s svojimi strupniki ubijejo svoj plen, vendar ima večina pajkov v naši okolici premajhne strupnike ali prešibak strup, da bi lahko škodovala človek
Bradate agame ob dobri oskrbi živijo od 10 do 12 let, trenutni rekord pa je 18 let.
Kača ni sluzasta. Kačje telo pokrivajo roževinaste luske, ki ne proizvajajo nobene sluzi. Kačja koža je suha in gladka.
Ne, tako kot kače tudi pajki nimajo žela. Pajki imajo v področju ust dva strupnika, ki jim služita za omamljanje plena in obrambo.

Misija in ljubezen

Naša misija je približati te čudovite živali ljudem in jim pomagati odpraviti predsodke do njih.